Reikės:
3 kg. pomidorų
3 kg. šparaginių pupelių
1,5 kg. paprikos
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 v.š. druskos
400 gr. cukraus
300 gr. aliejaus
30 ml. acto
Pomidorams nulupti odelę (kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, tuomet lengvai lupsis).
Šparagines pupeles, papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
Svogūnus susmulkinti.
Svogūnus susmulkinti.
Į didelį puodą berti druską, cukrų bei actą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps, tuomet suberti šparagines pupeles ir supilti aliejų. Troškinti 10 – 15 min. tada suberti svogūnus, morkas bei paprikas. Troškinti ~20 min. Galiausiai sudėti supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinti.
Stiklainius gerai išplauti, iškaitinti ir dėti mišrainę. Laikyti šaltai (rūsyje).
Skanaus.
Iš šio kiekio išeina 18 (0,5 litro) stiklainių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą