2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

Žemaičių blynai su vištienos įdaru



Reikės:

10 virtų bulvių
150 gr. krakmolo
50 gr. miltų
1 kiaušinio
Druskos


Įdarui:

350 gr. virtos vištienos
1 svogūno
1 morkos
Druskos
Pipirų
Aliejaus

Virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Į bulves suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušini, įberti druskos ir viską išminkyti. Jei bulvės labia vandeningos, įberti dar krakmolo.

Įdarui vištieną susmulkinti arba sumalti. Svogūną susmulkinti, morką smulkiai sutarkuoti ir apkepinti ant trupučio aliejaus.

Imti gabalėlį paruoštos bulvių masės, suploti blyną, dėti šaukštą įdaro ir formuoti blyną. Kepti keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.


2 komentarai:

  1. Visada bijojau kepti tokius blynus,bet pabandysiu,neatrodo,kad sudetinga...

    AtsakytiPanaikinti