Reikės:
200 gr. ruginių miltų
350 gr. kvietinių miltų
50 gr. salyklo miltelių,
2 v.š. kmynų
350 gr. kvietinių miltų
50 gr. salyklo miltelių,
2 v.š. kmynų
saulėgrąžų
310 ml verdančio vandens
310 ml verdančio vandens
Visus produktus sumaišyti ir užpilti verdančiu
vandeniu. Viską gerai išmaišyti ir atvėsinti.
Į atvėsusią masę dėti:
1 v.š. aliejaus
1 v.š. be kaupo druskos
3 a.š. cukraus
2 a.š. sauso raugo
1,5 a.š. sausų mielių
~250 ml šilto vandens
Viską gerai išmaišyti. Jei tešla trupa
gabalais, tuomet dar įpilti vandens. Tešla turi būti vienalytė. Pakildinti
šiltoje vietoje. Suformuoti kepaliuką ir kepti apie 1 – 1,5 val. Priklausomai nuo orkaitės.
Aš viską dariau
duonkepėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą