2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Tamsi duonelė su saulėgąžom



Reikės:
200 gr. ruginių miltų
350 gr. kvietinių miltų
50 gr. salyklo miltelių,
2 v.š. kmynų
saulėgrąžų
310 ml verdančio vandens

Visus produktus sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu. Viską gerai išmaišyti ir atvėsinti.
Į atvėsusią masę dėti:

1 v.š. aliejaus
1 v.š. be kaupo druskos
3 a.š. cukraus
2 a.š. sauso raugo
1,5 a.š. sausų mielių
~250 ml šilto vandens

Viską gerai išmaišyti. Jei tešla trupa gabalais, tuomet dar įpilti vandens. Tešla turi būti vienalytė. Pakildinti šiltoje vietoje. Suformuoti kepaliuką ir kepti apie 1 – 1,5 val. Priklausomai nuo orkaitės.
Aš viską dariau duonkepėje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą