Reikės:
2 st. miltų
15 gr. sausų
mielių
75 gr. sviesto
500 gr. miltų
1,5 st. cukraus
1 pakelio
vanilinio cukraus
1 v.š. tarkuotos
apelsino žievelės
3 kiaušinių
3 st. aguonų
200 gr. džiovintų
abrikosų
Mieles ištirpinti
stiklinėje šilto pieno. Sviestą ištirpinti. Mikseriu išplakti 1 kiaušinį su puse
stiklinės cukraus, suberti persijotus miltus, tarkuotą apelsino žievelę,
išmaišyti. Pamažu supilti ištirpintas mieles ir ištirpintą sviestą. Užminkyti
glotnią tešlą, apkloti rankšluosčiu ir pakildinti šiltoje vietoje apie valandą
laiko.
Abrikosus užpilti
verdančiu vandeniu, po to nupilti vandenį ir abrikosus supjaustyti nedideliais
kubeliais.
Likusią stiklinę
pieno užvirinti ir į jį suberti aguonas, stiklinę cukraus, vanilinį cukrų ir
išmaišyti. Atvėsinti.
Įmušti 2
kiaušinius ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą
iškočioti stačiakampio formos, dėti aguonų įdarą 2 cm nuo krašto. Apibarstyti
smulkintais abrikosais ir atsargiai susukti vyniotinį. Galus sujungti. Dėti į
skardą ir pakildinti apie 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti
apie 50 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą