Reikės:
200 ml. grietinėlės 35%
200 ml. pieno 2,5 %
100 gr. cukraus
3,5 a. š. želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir
išmirkinti apie 10 min. (vandnes reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną).
Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu
cukrum gerai pakaitinti, kitam puodelyje pakaitinti pieną, nuimti nuo ugnies ir
jame ištirpinti želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilti pieną su
ištirpinta želatina, viską gerai išmaišyti ir supilstyti į formeles.
Palikti kambario temperatūroje, kad
visiškai atvėstų ir vėliau d4ti į šaldytuvą kokiom 3-4 val. kad labai gerai
sustingtų. Sustingusias formeles galima šiek tiek palaikyti virš garų, arba
pamerkti į šilta vandenį kad lengviau išsiimtų. Į lėkštę išverčiam panna cotta
bei patiekiame su trintomis su cukrumi braškėmis.
Šaltinis Neringos blogas
Šaltinis Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą