2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Skandinaviška silkė su kario padažu



Reikės:

400 gr silkės filė
100 gr. švelnaus majonezo
100 gr. natūralaus jogurto
50 gr cukraus
100 ml acto
3 v.š. kario prieskonių
1 pusžiedžiais supjaustytas svogūnas
10 grūdelių juodųjų pipirų
2-3 lauro lapai


Sausoje keptuvėje truputį apkepkite kario prieskonius. Supilkite actą, sudėkite cukrų, lauro lapus, pipirus ir svogūnus. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol mišinys nugaruos per pusę – 15-20 minučių. Sumaišykite majonezą ir jogurtą. Kari mišinį perkoškite per sietelį ir supikite į majonezo/jogurto mišinį. (Svogūnus, pipirus ir lauro lapelius išmesti). Sumaišykite su silke ir palikite vėsiai bent 12 valandų.

Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą