Reikės:
Tešlai:
150 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinio
45 gr. sviesto
45 gr. cukraus
Vanilinio cukraus
Aptepimui:
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 v.š. vandens
200 gr. smulkintų graikiškų riešutų
3 šaukštai uogienės (obuolienę naudojau)
Iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą ir padėti į
šaldytuvą 30 min.
Atvėsusią tešlą iškočioti ir aptepti uogiene.
Ant silpnos ugnies pakaitinti sviesto, cukraus, vanilinio
cukraus ir vandens mišinį, kol viskas
ištirps. Suberti riešutus, gerai išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti ir užtepti ant
tešlos.
Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
Kepinį atvėsintį ir supjaustyti rombeliais.
Skanaus!
Šaltinis: žurnalas Kalėdų
vaišės.
Mmm, fainuoliai, nusirašysiu receptuką.
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo labai, noriu pabandyt. Sakykit, prašau, kokio skersmens skardoj kepat iš šios normos? Arba - kokio storio, kiek cm iškočiot tešlą? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiMonika, aš kepiau skardoje, kuri būna prie orkaitės.
AtsakytiPanaikintiiškočioti tešlą maždaug apie 0,5 cm reikėtų.