2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Pipiriniai meduoliai


315 g miltų
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
3/4 a. š. malto cinamono
1/2 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
1/4 a. š. maltų gvazdikėlių  (vietoj jų dėjau puse šaukštelio imbiero)
1/4 a. š. sodos
110 gr. kambario temperatūros sviesto
150 gr. rudojo cukraus
1/4 puodelio skysto medaus
1 didelis kiaušinis
1/2 a. š. vanilės

cukraus pudros apibarstymui

Miltus sumaišyti su pipirais, cinamonu, kvapiaisiais pipirais, muskatu, imbieru ir soda.

Sviestą išplakti su cukrumi ir medumi iki purumo (~3 minutes). Įmaišyti kiaušinį ir vanilę. Maišant suberti miltų mišinį ir maišyti, minkyti kol nebesimatys sausų miltų.

Tešlą kabinti šaukštu ir miltuotomis rankomis suformuoti  rutuliukus.

Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant 4 cm tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol meduoliai apskrus, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės. Meduolius 10 minučių ataušinti ant grotelių.

Cukraus pudrą suberti į maišelį, dėti į jį po kelis meduolius ir kratyti, kol jie pasidengs cukraus pudra. Skanaus! 


šaltinis:  Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą