2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Vilmos obuolių – varškės pyragas



200gr.sviesto
300 gr. miltų
cukraus
cinamono
500 gr. varškės
3 kiaušinių
Poros šaukštų grietinės
1 kg. obuolių


Sviestą sutaruoti arba smulkiai supjaustyti ir pirštais sutrinti su miltais bei cukrumi (maždaug 4 v.š.). Padėti į šaldytuvą.

Į varškę įmušti kiaušinius, sudėti grietinę bei suberti cukrų (~10 v.š.). viską gerai sutrinti.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. 

Du trečdalius miltų - sviesto masės suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant šio pagrindo supilti varškės masę. Ant varškės sudėti plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, juos pabarstyti cinamonu.  
Likusį miltų – sviesto pagrindą užpilti ant obuolių.


Orkaite įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti pyragą apie 1,5 val. 


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą