200gr.sviesto
300
gr. miltų
cukraus
cinamono
500
gr. varškės
3
kiaušinių
Poros
šaukštų grietinės
1
kg. obuolių
Sviestą
sutaruoti arba smulkiai supjaustyti ir pirštais sutrinti su miltais bei cukrumi
(maždaug 4 v.š.). Padėti į šaldytuvą.
Į
varškę įmušti kiaušinius, sudėti grietinę bei suberti cukrų (~10 v.š.). viską
gerai sutrinti.
Obuolius
nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
Du
trečdalius miltų - sviesto masės suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant
šio pagrindo supilti varškės masę. Ant varškės sudėti plonomis skiltelėmis
pjaustytus obuolius, juos pabarstyti cinamonu.
Likusį
miltų – sviesto pagrindą užpilti ant obuolių.
Orkaite
įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti pyragą apie 1,5 val.
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą