2011 m. spalio 11 d., antradienis

Cinamoninės sraigės



Tešlai
250 ml pieno
2 a. š. sausų mielių
75 ml cukraus
450 miltų
75 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos

Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
4 v. š. cukraus

1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Cukraus pabarstymui

Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu sumaišytu su cukrumi.

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.

Bandeles patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!



šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą