2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Netikri balandėliai




Reikės:

500 gr. maltos mėsos
2 kiaušiniai
50 gr. ryžių
250 gr. kopūsto
1 morkos
1 svogūno
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
aliejaus

1 st. sultinio
2 v.š. vorčesterio padažo
2 lauro lapeliai

3 v.š. grietinės
2 v.š. pomodorų padažo
1 v.š. miltų
Trupučio cukraus


Ryžius išvirti. Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant šlakelio aliejaus. Morką sutarkuoti smulkia tarka, o kopūstą – per burokinę. Mėsą, kiaušinius, virtus ryžius, tarkuotas daržoves, kepintus svogūnus, druską bei pipirus suminkyti. Formuoti pailgus kotletukus ir apkepti ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių.
Apkeptus kotletus dėti į puodą, užpilti sultiniu, įpilti vorčesterio padažą, sudėti lauro lapelius ir troškinti apie 40 min. Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, miltais bei cukrumi. Gautą padažą supilti į puodą ir pavirti, kol padažas sutirštės. Skanaus!

1 komentaras: