500
gr. miltų
7
gr. sausų mielių
250
ml pieno
40
gr. cukraus
50
gr. minkšto sviesto
1
kiaušinis
žiupsnelis
druskos
1 kiaušinio trynio aptepimui
šlakelio aliejaus
10 pieniškų dešrelių
1 kiaušinio trynio
Šlakelio aliejaus
Sezamo sėklų
Pašildyti
pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės
suputos.
Į
miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį
ir užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, apie 10-15 min. Tešlą kildinti šiltai apie
valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai.
Tešlą padalinti į 10 dalių. Imti vieną dalį ir iškočioti.
Dėti dešrelę ir supjaustyti taip:
Tešlą supinti kaip kasą.
Kiaušinio trynį išplakti su aliejumi ir aptepti bandeles,
apibarstytu sezamo sėklomis.
Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Isbandziau siandien, skaniai gavosi, tik mano mieles sausos ir kazkodel nesuputojo... bet ir su jom buvo skanu, aciu uz recepta ;)
AtsakytiPanaikintiaš irgi naudoju sausas mieles. ne visada jas laikau, kad suputotų. kartais tiesiog viską sudedu ir išminkau. visuomet gerai iškyla. smagu, kad patiko.
AtsakytiPanaikinti