7 tartaletėm
reikės
Tešlai:
130 gr. miltų
70 gr. šalto
sviesto
3 v.š. šalto
vandens
Druskos
Įdarui:
1 svogūno
1 skiltelės
česnako
100 gr. špinatų
Druskos
pipirų
70 gr. vištienoss
krūtinėles
75 gr. karštai
rūkytos vištienos krūtinėlės
Užpilui:
1 kiaušinio
25 gr. tarkuoto
fermentinio sūrio
1 v.š. grietinės
Tešlai šaltą
sviestą, druską bei miltus sutrinti, supilti vandenį ir greitai užminkyti
tešlą. Tartalečių formeles plonai patepti sviestu, dėti iškočiotą tešlą ir
palikti šaldytuve 30 min.
Po to į formeles
su tešla berti pupelių ar žirnių, kad apsunkinti (tik prieš tai įkloti kepimo
popieriaus, kad pupeles nepriliptų). Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Svogūną susmulkinti
berti į įkaitintą aliejų, išsspauti česnaką, suberti smulkintus špinatus,
pagardinti druska, pipirais ir truputį pakepti.
Vštienos
krūtinėlę susmulkinti, pabarstyti prieskoniais, druska. Berti į keptuvę ir
labai trumpai pakepti (max 5min).
Rūkytą vištieną
supjaustyti kubeliais.
Užpilui kiaušinį,
tarkuotą sūrį bei grietinę suplakti.
Ant iškeptų
tartalečių dėti rūkytą vištieną, špinatų masę ir galiausiai kelis gabalėlius
keptos vištienos krūtinėlės, apipilti užpilu.
Dėti į įkaitintą
orkaitę ir kepti 25 – 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą