2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Tinginių cepelinai



Reikės:

500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinio
druskos
šiek tiek vandens (apie 50 ml)

Įdarui:
maltos kalakutienos
svogūno
prieskonių
druskos

Cepelinams apvolioti krakmolo.



Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė.
Įdarui mėsą bei svogūną apkepti, pagardinti druska bei prieskoniais. Galima naudoti ir virtą maltą mėsą.
Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.


Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą