2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Troškinys moliūge



Reikės:

Moliūgo (maniškis svėrė apie 4 kg)
1 kg. kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
2 morkų
2 obuolių
200 gr. žirnelių
Puse paprikos
Aliejaus
Prieskonių
Druskos


Moliūgui nupjauti viršūnę ir išskobti paliekant sieneles maždaug 2 cm storio. Moliūgo vidų pabarstyti druska. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais.
Sprandinę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti į keptuvę, kepti kol mėsa bus pakankamai minkšta.
Svogūną bei papriką susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir patroškinti daržoves, daržovėms suminkštėjus sudėti moliūgo minkštimą.  Galiausiai suberti žirnelius ir kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškintas daržoves sumaišyti su mėsa, pagardinti druska, prieskoniais. Visą masę sudėti į moliūgą, uždėti moliūgo viršūnę ir dėti į skardą su trupučiu vandens. Kepti 1,5 – 2 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą