Reikės:
100 gr. šokolado
250 gr. varškės
40 gr. sviesto
50 gr cukraus pudros
Vanilinio cukraus
Varškę, sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų gerai sutrinti (aš tai dariau su blenderiu).
Šokoladą ištirpdyti ant garų vonelės.
Silikonines keksiukų formeles ištepti šokoladu, dėti į šaldytuvą kol šokoladas sustings. Ištraukus dar kartą ištepti šokoladu ir vėl padėti, kad sustingtų. Varškės masę sudėti į šokoladu išteptas formeles ir likusį šokoladą aptepti ant varškės masės. Padėti į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus!
Idėja iš čia
labai skaniai atrodo, būtinai išbandysiu :) o koks šokoladas dedasi? juodas ar pieniškas?
AtsakytiPanaikintikoki labiau megstat, toki ir naudokit ;)
AtsakytiPanaikintias su pienisku dariau, kita karta isbandysiu su juoduoju.
o kiek sūrelių išėjo iš tokio kiekio? pas mane formelė- 12-ai keksiukų, nežinau kiek sutept šokoladu :)
AtsakytiPanaikintiman isejo 6 sureliai.
AtsakytiPanaikintio kaip isimti graziai tuos surelius is formeles nepazeidziant sokolado sluoksnio? Ar jie savaime atsoka, ar yra kokia gudrybe?
AtsakytiPanaikintijie savaime atkimba nuo formeles sieneliu.
AtsakytiPanaikintitiesiog isversti formele ir iskris jis pats :)
kokie faini sūreliai, gaila, kad varškės nelabai rasiu pas save... :(
AtsakytiPanaikintiir kiek variacijų galima su įdarais, pagardint skoniui..
Grange, varškę labai paprasta namie išsivirti. 2 litrus pieno užvirti, supilti litrą natūralaus jogurto, pamaišyti ir per sietkutę perleist, kai sutrauks. Labai skanūs sūreliai turėtų išeiti su namine varške...
AtsakytiPanaikintiO, ačiū, reiks pabandyt kai "pribręsiu" tam..
AtsakytiPanaikintisakykit, o kaip padarete toki plona glaista? mes gaminome siuos surelius, bet voneleje tirpinamas sokoladas vistiek buvo labai tirstas(vos ne vos saukstu kabinamas)todel glaisto gavosi daug, jis buvo storas ir gadino skoni, o 12 sureliu prireike net 3 plyteliu sokolado... pasidalinkite, prasau savo pastebejimais, nes jusu dailiai pasidenge sureliai ir glaistas plonuciukas...
AtsakytiPanaikintibeje, mums jie pasirode per saldus, todel sekanti syki cukraus desime maziau.
jus gal ilgiau palaikykite garu voneleje sokolada, kad suskystetu labiau.
AtsakytiPanaikintigaru voneles as darau taip: uzkaiciu puoda su vandeniu, kai jis uzverda ant virsaus dedu mazesni puodeli, ten sudedu sokolada ir kaitinu (ugni sumazinu iki minimumo).
As tirpinau paprasciausia Karunos sokolada, tai jis pakankamai skystas ir lengvai tepasi.
pabandziau ir as siuos surelius. tik man jie is formos graziai nekrenta, o sokoladas lieka ant dugno.. kazin kodel?
AtsakytiPanaikintio formeles silikonines?
AtsakytiPanaikintigal pats sokoladas tai itakojo, koki naudojot?
silikonines. ko gero, cia sokoladas. pirkau konditerini "block"
AtsakytiPanaikintitikriausiai del sokolado.
AtsakytiPanaikintiisbandykit su Karunos ar Princu. tikrai pavyks :)
tiesa sakant man tie sureliai per minksti, vaikui padaviau tai tezta rankose, kol jis ji suvalgo... mastau gal kazkaip sustingtit, gal panaudot zelatinos, mastau cia taip, bet kazi ar isvis ismest netektu :)
AtsakytiPanaikintiGal sviesto mazai dejote?
AtsakytiPanaikintisiaip apie zelatina ir as galvojau, kad reiketu jos deti siek tiek ir mazinti sviesto, butu liesiau, bet dar neisbandziau. Artimiausiu metu stengsiuosi isbandyti su zelatina :)