2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Jorkšyro pudingai su sūrio, krabų lazdelių bei raudonųjų ikrų įdaru





Jorkšyro pudingus gaminu visad pagal šį receptą: žiūrėti čia

Įdarui reikės:

100 gr. krabų lazdelių
100 gr. fermentinio sūrio
100 – 150 gr. šviežio agurko
Puse svogūno
Raudonų ikrų

Krabų lazdeles, sūrį, svogūną ir agurką  susmulkinti. Įberti ikrų ir viską sumaišyti su majonezu. Pripildyti pudingus.
Skanaus.

2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Lydeka su džiūvėsėlių – sezamų plutele




Reikės:

Lydekos filė
Prieskonių
Druskos
Džiūvėsėlių
Sezamo
Kiaušinio
Miltų
Aliejaus

Lydekos file supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska, žuvies prieskoniais.

Indelyje sumaišyti džiūvėsėlius ir sezamą.
Kiaušinį išplakti.
Žuvį apvolioti miltuose, po  to kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėlių – sezamo mišinyje. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

Skanaus! 

Minkšti kotletukai




Reikės:

1 kg. kiaulienos nugarinės
2 riekių batono mirkyto piene
1 svogūno
2 kiaušinių
Druskos
Pipirų
Mėgiamų prieskonių

Kiaulienos nugarinę sumalti. Kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius, batoną  bei nuluptą ir į dvi dalis padalintą svogūną dėti į smulkintuvą. Viską susmulkinti iki vientisos tyrelės. Gautą masę sudėti į maltą nugarinę ir gerai viską išminkyti. Formuoti nedidelius kotletukus ir dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Padažui ištirpinti valgomą šaukštą sviesto, iberti druskos, kvepiančių pipirų ir įdėti 4 v.š. grietinės, pakaitinti kol sutirštės.
Skanaus.

Tarteletės su vištiena




7 tartaletėm reikės

Tešlai:
130 gr. miltų
70 gr. šalto sviesto
3 v.š. šalto vandens
Druskos

Įdarui:

1 svogūno
1 skiltelės česnako
100 gr. špinatų
Druskos
pipirų

70 gr. vištienoss krūtinėles
75 gr. karštai rūkytos vištienos krūtinėlės

Užpilui:
1 kiaušinio
25 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
1 v.š. grietinės

Tešlai šaltą sviestą, druską bei miltus sutrinti, supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Tartalečių formeles plonai patepti sviestu, dėti iškočiotą tešlą ir palikti šaldytuve 30 min.
Po to į formeles su tešla berti pupelių ar žirnių, kad apsunkinti (tik prieš tai įkloti kepimo popieriaus, kad pupeles nepriliptų).  Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Svogūną susmulkinti berti į įkaitintą aliejų, išsspauti česnaką, suberti smulkintus špinatus, pagardinti druska, pipirais ir truputį pakepti.

Vštienos krūtinėlę susmulkinti, pabarstyti prieskoniais, druska. Berti į keptuvę ir labai trumpai pakepti (max  5min).
Rūkytą vištieną supjaustyti kubeliais.

Užpilui kiaušinį, tarkuotą sūrį bei grietinę suplakti.

Ant iškeptų tartalečių dėti rūkytą vištieną, špinatų masę ir galiausiai kelis gabalėlius keptos vištienos krūtinėlės, apipilti užpilu.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 25 – 30 min.