2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Salotos su karšta vištienos krūtinėle




Reikės:

Aisbergo salotų
1 trumpavaisio agurko
1 pomidoro
5 – 6 ridikėlių
0,5 nedidelio svogūno
1 puselės vištienos krūtinėlės
1 virto kiaušinio
2 - 3 a.š. majonezo
Druskos
Pipirų

Vištienos krūtinėlę paprieskoniuoti mėgiamais prieskoniais.

Salotas suplėšyti nedideliais gabalėliais, dėti į lėkštę ir pabarstyti druska bei pipirais. Agurkus, pomidorus supjaustyti šiaudeliais, ridikėlius riekelėmis, dėti ant salotų. išdėlioti majonezą po puse šaukštelio. Suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Virtą kiaušinį supjaustyti į keturias dalis ir išdėlioti lėkštėje. Vištienos krūtinėlę apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. supjaustyti griežinėliais ir juos dar apkepti, kad truputį apskrustų (maždaug po 2 min iš abiejų pusių). Karštą vištieną dėti ant salotų. Skanaus!



2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Riestainiai



Reikės:
250 g sviesto ar margarino
2 vnt kiaušinių
3 puodelių miltų
1 puodelio cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
1/2 a.š kepimo miltelių

Šaltą sviestą/margariną sutarkuoti, įmušti kiaušinius ir suberti cukrų, viską gerai išmaišyti. Suberti į sviesto masę miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.Užminkyti tešlą. Tešla neturi būti labai lipni, jei trūksta miltų galima šiek tiek įberti daugiau. Atgnybti šiek tiek tešlos ir iškočioti piršto storio pailgą volelį, suformuoti riestainius ir vieną pusę apvolioti cukruje. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180C temp, riestainėlius kepti apie 15 min.
Skanaus!

Šaltinis čia