2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Netikri balandėliai




Reikės:

500 gr. maltos mėsos
2 kiaušiniai
50 gr. ryžių
250 gr. kopūsto
1 morkos
1 svogūno
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
aliejaus

1 st. sultinio
2 v.š. vorčesterio padažo
2 lauro lapeliai

3 v.š. grietinės
2 v.š. pomodorų padažo
1 v.š. miltų
Trupučio cukraus


Ryžius išvirti. Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant šlakelio aliejaus. Morką sutarkuoti smulkia tarka, o kopūstą – per burokinę. Mėsą, kiaušinius, virtus ryžius, tarkuotas daržoves, kepintus svogūnus, druską bei pipirus suminkyti. Formuoti pailgus kotletukus ir apkepti ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių.
Apkeptus kotletus dėti į puodą, užpilti sultiniu, įpilti vorčesterio padažą, sudėti lauro lapelius ir troškinti apie 40 min. Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, miltais bei cukrumi. Gautą padažą supilti į puodą ir pavirti, kol padažas sutirštės. Skanaus!

2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Kepti vištienos sparneliai



Reikės:

1 kg vištienos sparnelių
2 - 3 cm imbiero šaknies  
1 galvutė česnako
1 v.š. medaus
2 v.š. sojos padažo
1 grūdėtų garstyčių
1 a.š. kvepiančių pipirų
1 a.š. druskos
1 a.š. kmynų
3 v.š. aliejaus
Sezamo sėklų

Vištienos sparnelius supjaustyti į 3 dalis. Mažausios dalies nenaudoti.
Imbierą, česnaką sutarkuoti smulkia tarka. Sudėti medų, sojos padažą, garstyčias, pipirus, druską, kmynus, aliejų bei sezamo sėklas. Viską gerai išmaišyti. Sudėti ant sparnelių ir gerai juos išrtinti paruoštu marinatu. Geriausia sparnelius pamarinuoti per naktį. Kepti ~45 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. 

Bandelės su dešrelėmis



500 gr. miltų
7 gr.  sausų mielių
250 ml pieno
40 gr. cukraus
50 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynio aptepimui
šlakelio aliejaus

10 pieniškų dešrelių

1 kiaušinio trynio
Šlakelio aliejaus
Sezamo sėklų

Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol mielės suputos.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, apie 10-15 min. Tešlą kildinti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai.
Tešlą padalinti į 10 dalių. Imti vieną dalį ir iškočioti. Dėti dešrelę ir supjaustyti taip:

Tešlą supinti kaip kasą.

Kiaušinio trynį išplakti su aliejumi ir aptepti bandeles, apibarstytu sezamo sėklomis.

Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.

2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Vilmos obuolių – varškės pyragas



200gr.sviesto
300 gr. miltų
cukraus
cinamono
500 gr. varškės
3 kiaušinių
Poros šaukštų grietinės
1 kg. obuolių


Sviestą sutaruoti arba smulkiai supjaustyti ir pirštais sutrinti su miltais bei cukrumi (maždaug 4 v.š.). Padėti į šaldytuvą.

Į varškę įmušti kiaušinius, sudėti grietinę bei suberti cukrų (~10 v.š.). viską gerai sutrinti.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. 

Du trečdalius miltų - sviesto masės suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant šio pagrindo supilti varškės masę. Ant varškės sudėti plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, juos pabarstyti cinamonu.  
Likusį miltų – sviesto pagrindą užpilti ant obuolių.


Orkaite įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti pyragą apie 1,5 val. 


Šaltinis: čia