2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Troškinti lavašo suktinukai



Reikės:

1 lavašo (naudojau šį)
500 gr. maltos kalakutienos (tinka ir kitokia malta mėsa)
1 svogūno
1 poro
1 morkos
1 kiaušinio
350 ml sultinio
Druskos
Prieskonių
Aliejaus

Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais, druska, kiaušiniu. Gerai išminkyti.
Svogūną bei porą susmulkinti, morką sutarkuoti. Į puodą storesniu dugnu pilti šlakelį aliejaus, įkaitinti ir suberti daržoves. Kepti kol jos suminkštės.
Lavašą aptepti paruošta malta mėsa, truputį palaikyti, kol jis suminkštės. Po to supjaustyti maždaug 5 cm. gabalėliais. Lavašo gabalėlius statyti į puodą  su patroškintomis daržovėmis, užpilti sultiniu, uždengti dangčiu ir troškinti 30 min. Patiekti su grietine.
Skanaus!!!

Idėja iš  čia

2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Troškinys moliūge



Reikės:

Moliūgo (maniškis svėrė apie 4 kg)
1 kg. kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
2 morkų
2 obuolių
200 gr. žirnelių
Puse paprikos
Aliejaus
Prieskonių
Druskos


Moliūgui nupjauti viršūnę ir išskobti paliekant sieneles maždaug 2 cm storio. Moliūgo vidų pabarstyti druska. Moliūgo minkštimą supjaustyti kubeliais.
Sprandinę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti į keptuvę, kepti kol mėsa bus pakankamai minkšta.
Svogūną bei papriką susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir patroškinti daržoves, daržovėms suminkštėjus sudėti moliūgo minkštimą.  Galiausiai suberti žirnelius ir kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškintas daržoves sumaišyti su mėsa, pagardinti druska, prieskoniais. Visą masę sudėti į moliūgą, uždėti moliūgo viršūnę ir dėti į skardą su trupučiu vandens. Kepti 1,5 – 2 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Skanaus!


2011 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

Netikras zuikis su moliūgo sėklomis



Reikės:
800 gr. maltos mėsos (jautiena + kiauliena)
150 gr. karšto rūkymo šoninės
1 svogūno arba 10 gr. džiovintų svogūnų lakštelių
2 kiaušinių
0,5 a.š. druskos
Kmynų
Pipirų
Ožragės
Mairūno
Moliūgo sėklų


Šoninę ssmulkiai supjaustyti ir sudėti į maltą mėsą, sudėti svogūnų lakštelius (arba smulkiai pjaustytą svogūną), druską, pipirus, ožragę, mairūną. Įmušti kiaušinius. Viską gerai išminkyti. Formuoti zuikį, apibarstyti moliūgo sėklomis bei uždengti folija ir kepti 1 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Pabaigoje nuimti foliją ir leisti truputi apskrusti zuikui.