2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Duonelė su šonine ir sūriu



Reikės:

150  ml. alaus
100 gr. rūkytos šoninės arba dešros
2 v.š. aliejaus
2 v.š. pomidorų padažo
400 gr. miltų
50 gr. smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. raudonėlio
1 a.š. sausų mielių

Alų sumaišyti su druska, cukrumi, mielėmis, aliejumi. Suberti smulkintą šoninę, sūrį, pomidorų padažą, raudonėlį bei miltus. Užminkyti tešlą. Minkyti ilgai, 10 – 15 min., kol tešla taps minkšta, elastinga. Palikti šiltai  1 val pakilti. Suformuoti kepalėlį ir kepti ~30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Aš viską dariau duonkepėje. 

2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Čeburėkai



Tešlai reikės:

250ml.vandens
20gr.saulėgrąžų aliejaus
10gr.druskos
1 kiaušinio
80gr.miltų plikiniui
15 ml.degtinės
480gr.miltų 550D

Įdarui:
300gr. kiaulienos
200gr. jautienos
250gr. svogūnų (kitą kartą dėčiau mažiau)
150gr. kefyro
druskos,
pipirų,
mairūno


Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę, suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti (apie 15min).Išminkytą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1val.laiko.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
 Išėmus perminkyti. Imti 84 gr. tešlos, labai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant. Kepant  keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus. Jei aliejus neapsemia, tuomet tik įdėjus čeburėką į keptuvę, šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus. Kepti, kol gražiai apskrus. 

Šaltinis: čia

2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Įdarytos cukinijos



Reikės:

2 nedidelių cukinijų
500 gr. maltos mėsos
1 kiaušinio
1 morkos
1 svogūno
Saujos  ryžių
Gabalėlio fermentinio sūrio
Druskos
Pipirų


Cukinijas perpjauti pusiau ir išskobti vidų.
Svogūną susmulkinti ir berti į keptuvę su trupučiu aliejaus. Morką sutarkuoti ir suberti ant svogūnų. Daržovėms apkepus suberti susmulkintą cukinijų vidų. Viską kepti kol daržovės suminkštės.
Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, suberti ryžius, druską, pipirus bei kepintas daržoves. Viską gerai išmaišyti.
Skardelę iškloti kepimo popieriumi, dėti cukinijas ir į jas pridėti paruošto įdaro. 

Kepti apie 1 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Tada užbarstyti sūriu ir dar pakepti kol sūris išsilydis. Skanaus!!!

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Bulvių – cukinijų plokštainis



Reikės:

1 kg. bulvių
Nedidelės cukinijos (apie 600 gr.)
200 gr. varškės
2 svogūnų
2 kiaušinių
1 a.š. druskos
50 gr. tirpinto sviesto arba aliejaus
Kvepiančių pipirų

Bulves, cukiniją bei svogūnus sutarkuoti. Į tarkius sudėti varškę, plaktus kiaušinius, druską, pipirus bei tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi, supilti masę. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. 30 min.