2011 m. birželio 29 d., trečiadienis

Duonelė su prieskoninėmis žolelėmis


Reikės:
1 st. šilto vandens
3 st. kvietinių miltų
1 a.š. sausų mielių
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

stiklinė-240ml

Užpilui:
5 v.š. alyvų ar kito aliejaus
4 skiltelės česnako
3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, rozmarino (tinka ir džiovintos prieskoninės žolelės).

Stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Prieskoniniam užpilui smulkiai supjaustyti žalumynus, įspausti česnaką ir sumaišyti su aliejumi.

Dideliame inde suberti sijotus miltus, berti druską, aliejų, supilti mielių mišinį, viską minkyti 5min., tešlą apdengti rankšluostuku ir palikti 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkyti, versti ant lentos, pabarstytos miltais, kočioti apvalų lakštą.
Tešlos lakštą gausiai patepti paruoštu aliejaus mišiniu, supjaustyti juostelėmis ir po vieną juostelę sukti, ją dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukti kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi susukta spiralė.

Paruoštą duonelę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

Skanaus!
Ačiū Daivutei už receptą. 

2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Vištienos kepsneliai



Reikės:

700 gr. mažųjų krūtinėlių filė
0,5 a.š. kvepiančiųjų pipirų
0,5 a.š. druskos
1 skiltelės česnako
0,5 a.š. paprikos miltelių
Aliejaus
Džiūvėsėlių
Kiaušinio

File gabalėlius apibarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais, spaustu česnaku ir įpilti šlakelį aliejaus. Viską gerai įtrinti ir palikti pasimarinuoti.
Kiaušinį išplakti. Pasimarinavusius file gabalėlius volioti į džiūvėsėlius, po to į plaktą kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti kepsnelius ir kepti po 5 – 7 min. iš abiejų pusių. Skanaus!

2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Persikų tarta


 Ačiū Daivai už receptą!

Reikės:
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 gr.  tarkuoto šalto sviesto
50 gr.  cukraus
1 kiaušinio


Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo
6 v.š. cukraus
800 ml pieno,
skardinės konservuotų persikų

Viršui aptepti:
2-3 v.š. persikų uogienės


Sutarkuoti sviestą, mušti kiaušinį, berti sijotus miltus kartu su kepimo milteliais, dėti cukrų, viską gerai išminkyti, suvynioti  į maistinę plėvelę ir tešlą dėti į šaldytuvą 30 min.

Pudingą išvirti taip, kaip nurodyta ant pakelio, sunaudoti tą 800ml pieno ir 6v.š. cukraus. Atvėsinti.

Persikus nusunkti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, nusausinti, kad nebūtų šlapi.

Tešlą kloti į 26 cm dydžio formą, ant viršaus pilti atvėsusį pudingą, dėlioti persikus, dėti skardą į įkaitintą orkaitę iki 175 laipsnių, kepti apie 45 min.

Atvėsusį pyragą aptepti truputį pašildyta uogiene.

Skanaus.