2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Kiaulienos maltinukai su grybų įdaru


Reikės:

500 gr. maltos kiaulienos
250 gr. virtų miško grybų
2 kiaušinių
1 svogūno
1 riekės batono
Trupučio miltų
Džiūvėsėlių
Druskos
Pipirų

Į maltą mėsą įmušti vieną kiaušinį, įdėti piene išmirkytą batono riekelę, pagardinti druska, pipirais. Viską gerai išminkyti.
Svogūną susmulkinti ir berti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Grybus smulkiai supjaustyti ir sudėti taip pat į keptuvę. Pakepinti.
Imti mėsos, į vidų dėti šaukštelį grybų ir formuoti maltinį. Apvolioti miltuose, po to plaktame kiaušinyje ir galiausiai džiūvesėliuose.  Kepti keptuvėje. 


2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Cannelloni


Reikės:

1 pakelio cannelloni makaronų (250 gr.)
500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
1 svogūno
2 v.š. majonezo
200 ml. naminės pomidorų tyrės
200 gr. grietinės
0,5 stiklinės vandens
Prieskonių
druskos
100 gr. fermentinio sūrio


Maltą jautieną sumaišyti su kiaušiniu, majonezu bei smulkintu kiaušiniu. Pagardinti druska bei prieskoniais, įpilti truputį vandens, kad mėsą būtų ne tokia kieta.
Kepimo skardą ištepti sviestu. Makaronus prikimšti mėsa ir dėti i skardą. 

Pomidorų tyrę (galima naudoti ir parduotuvinį pomidorų padažą, tik gal kiek mažiau) sumaišyti su grietine, vandeniu, įberti truputį druskos. Gautą padažą užpilti ant makaronų, kad apsemtų. 

Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje ~ 35 min. Prieš baigiant kepti apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepti kol sūris išsilydis. 


Pomidorų tyrę aš gaminau rudenį, iš naminių pomidorų, tačiau manau ir dabar ją galimą pasidaryti. Tyrei pasigaminti reikės 4 -5 didesnių pomidorų, skiltelės česnako, druskos, cukraus.
Pomidorus nublanširuoti (keletai sekundžių pamerkti į verdantį vandenį ir išėmus nulupti odelę), supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę, sudėti smulkintą česnaką, berti druskos, cukraus ir patroškinti kol suminkštės ir nugaruos skystis. Gautą masę pertrinti per sietelį arba sublenderiuoti. 
Skanaus!

2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Medutis


Tešlai reikės:

3 kiaušinių
3 didelių šaukštų medaus
100 gr. kepinių margarino (pvz. EVE)
1 stiklinės cukraus
3 mažų šaukštelių sodos
~ 5 stiklinių miltų (gali reikėti ir šiek tiek daugiau)

Kremui

3 didelių indelių riebios grietinėlės (35 - 36 proc. riebumo)
~200gr. cukraus
Trupučio citrinos rūgšties

Į didelį puodą pripilti vandens ir užvirti. Į šiek tiek mažesnį puodą sudėti kiaušinius, medų, margariną bei cukrų, išmaišyti. Puodą su produktais statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir pamaišant leisti įkaisti masei. Kai masė smarkiai įkais supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti į ją įpylus pora šaukštų acto), masė suputos. Gerai išmaišyti, nukelti puodą ir supilti miltus, gerai išmaišyti, kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti. Tešla neturi lipti prie rankų. Kočioti lakštus kol tešla dar šilta ant miltais pabarstyto stalo. Kepti 250 laipsnių karštumo orkaitėje. Kepa labai greitai.
Lakštus galima išsikepti ir iš anksto, jie negenda.


Kremui grietinėlę plakti mikseriu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, plakti tol, kol grietinėlė taps standi. Grietinėlė turi būti gerai atšaldyta.


Tortams apdengti naudoju pastilažą, jam pagaminti reikės:

1 v.š. ( nubrauktas ) želatinos .
3 v.š. dirbtinio medaus
40 ml. vandens
120 gr. krakmolo
500 gr. cukraus pudros (štai tokios)
5 v.š. aliejaus .

Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad visiškai ištirptų. Visus ingridientus (išskyrus aliejų) sumaišyti ir minkyti. Aliejus pilamas į jau užminkytą masę.Cukraus pudros turėkite daugiau, nes gali pritrūkti. 
Galima į patį pastilažą sudėti maistinius dažus arba apdengus tortą aptepti maistiniais dažais.
Pastilažo negalima dėti ant grietininių kremų, reikia aptepti sviestiniu kremu.

Sviestiniui kremui reikės:

1 kiaušinio
1 nepilnos stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
250 g sviesto

Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysit pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.






Recepto šaltinis SM

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Grybų maltinukai


Reikės:

0,5 litro miško grybų (aš naudojau ruduokes)
1 didelės morkos
1 svogūno
2 kiaušinių
1 v.š. krakmolo
1 v.š. miltų
Prieskonių
Druskos


Pas mane buvo sūdyti grybai, tai aš juos nuviriau ir palikau kiaurasamtyje, kad gerai nuvarvėtų.
Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti ir viską pakepinti ant trupučio aliejaus.
Grybus sumalti mėsmale, į juos sudėti apkeptas morkas su svogūnais, dėti paplaktus kiaušinius, krakmolą, miltus, prieskonius ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.
Drėgnomis rankomis formuoti maltinius ir kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus

Varškės pyragas


Žiūrėdama laidą „Skonio reikalas“ susidomėjau varškės pyragu. Spėjau receptą užsirašyti.
Labai skanus, kvapnus pyragas.

Taigi, varškės pyragui reikės:

Tešlai:

2 stiklinių miltų
200 gr. sviesto
0,5  stiklinės cukraus

Sviestą sutarkuoti, suberti miltus, cukrus ir viską sutrinti rankomis.

Įdarui:

500 gr.  varškės
3 didelių arba 4 vidutinių kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus
Šiek tiek vanilės arba vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė

Visus įdaro ingredientus sumaišyti.

Kepimo skardą (aš naudojau 27 cm skersmens torto formą) ištepti sviestu. Berti puse tešlos masės, supilti varškės masę, viršų apibarstyti tešlos mase. Kepti ~ 1 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. 

Braškinis plikytos tešlos tortas

 
Tešlai reikės:

1 stiklinės miltų
100 gr.  sviesto
4 kiaušinių
trupučio druskos

Pertepimui:
3 pakelių plombyro skonio varškės
500 gr. riebios grietinėlės
100 gr. cukraus pudros
800 gr. braškių.

Į puodą įpilti stiklinę vandens (225 ml.), sudėti sviestą, druską ir užvirinti.
Supilti miltus ir maišyti, kol tešla sušoks į gumulą. Atvėsinti ir po to įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti (aš maišau mikseriu).

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

Ant kepimo popieriaus nusipiešti 25cm skersmens apskritimus. Ant popieriaus labai plonai užtepti tešlos, permatomai.
Kepti apie 8 min., kol gražiai pagels. Lakštai labai gerai nusilupa.

Kremui gerai išplakti grietinėlę su cukraus pudra, sudėti varškę ir gerai išmaišyti.

Ant lakšto tepti kremą, apdėlioti braškėmis ir taip dėti kol sunaudosim visus lakštus.
Viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu ir gražiai išdėlioti braškes. Ant viršaus užpilti tortinės žele. Šonus apdėliojau smulkintu torto lakštu. Suteptą tortą padėti į šaldytuvą. Geriausia sutepti iš vakaro ir ryte skanauti. 
Skanaus!


2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Maltos mėsos vyniotinis su vištienos krūtinėle


Reikės:

400 gr. maltos mėsos (kiaulienos, arba kiaulienos su jautiena)
4 vnt. vidinės vištienos filė
1 vištienos krūtinėlės odelė
1 svogūnas
1 kiaušinis
2 v.š. majonezo
3 v.š. džiūvesėlių
30 gr. smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės 
Provanso žolelių
Kvapniųjų pipirų
Druskos
Sviesto
Kmynų


Svogūną susmulkinti, berti į maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti majonezą, šoninę džiūvesėlius, žoleles, druską, kvapniuosius pipirus. Viską gerai išminkyti.
Foliją ištepti sviestu, vištienos odelę dėti ant folijos, sudėti maltos mėsos masę

ant viršaus sudėti lengvai pamuštas vištienos filė gabalėlius. 
Apibarstyti pipirais, kmynais. 

Viršų apdėlioti plonomis sviesto juostelėmis. 

Suvynioti į foliją ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. 

Skanaus!!!

2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Koldūnai


Tešlai reikės:

3 stiklinių miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinės verdančio vandens
žiupsnelio druskos.

Miltus sumaišyti su druska, aliejumi, pilti verdantį vandenį, pamaišyti ir minkyti tešlą kol paliks elastinga, minkšta.

Įdarui reikės:

300 gr. maltos mėsos
Mažo svogūno
¼ stiklinės kefyro
Raudonėlio
Baziliko
Mairūno
Kvepiančių pipirų
Druskos

Svogūną susmulkinti, suberti į mėsą. Suberti prieskonius, druską, supilti kefyrą ir viską gerai išminkyti.

Formuoti koldūnus ir virti pasūdytame vandenyje.

tešlos receptas iš SM

Pica Nr. 2

Reikės:
250 ml šilto vandens
2 v. š. aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
750 ml miltų
pakelis sausų mielių

Į šiltą vandenį sudėti cukrų, druską bei mieles. Viską išmaišyti ir leisti suputoti. Miltus persijoti į dubenį, supilti aliejų bei mieles. Viską minkyti kol nebelips prie rankų (apie 5 – 7 min.).
Dubenį ištepti aliejumi, dėti tešlą ir padėti šiltai, kad pakiltų (dvigubai).

Kol tešla pakils pasiruoškime picos ingridientus.

~300 gr. maltos kiaulienos arba jautienos (apkepti keptuvėje)
~100 gr. karšto rūkymo liesos šoninės
Marinuotų pievagrybių
Griežinėliais pjaustyto svogūno
~250 gr. smulkiai tarkuoto sūrio
Paprikos juostelių
2 v.š.  grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
Žiupsnelis raudonėlio


Grietinę, pomidorų padažą bei raudonėlį sumaišyti.



Iš tešlos iškočioti paplotį, aptepti grietinės – pomidorų padažo mišiniu, pabarstyti sūriu.  Pabarstyti kepta malta mėsa, smulkiai pjaustytais šoninės gabalėliais, pjaustytais pievagrybiais, svogūnais, paprika.
Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje ~ 15 minučių.
Skanaus!

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Kepta šoninė su daržovėmis


Reikės:

2 gabalėlių neriebios šoninės
4 skiltelių česnako
Kmynų
Druskos
Kvapniųjų pipirų

3 bulvių
3 svogūnų
3 morkų

Česnaką nukupti ir susmulkinti. Šoninę įtrinti česnaku, pipirais, kmynais bei druska. Palikti per naktį pasimarinuoti.

Bulves nuskusti ir supjaustyti  į keturias dalis. Svogūnus nulupti ir pasmulkinti. Skustas morkas supjaustyti griežinėliais.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti šoninę, aplink sudėti daržoves. 

Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti ~1 val. 220 laipsnių karštumo orkaitėje. 



Avižiniai sausainėliai


Kartais būna, kad užsimanai kažko skanaus, saldaus, o nieko namie nėra. Pyragams, įmantriems sausainiams produktų neturėjau, o į parduotuvę eiti tingėjau. Todėl ištuštinau spintelėse rastus indelius su įvairiom sėklom, dribsniais ir gavosi tikrai labai skanūs sausainiai. Siūlau išbandyti ;) 

Reikės:

100 gr. miltų
125 gr. cukraus
125 gr. avižinių dribsnių
100 gr. kokoso drožlių
150 gr. saulėgrąžų
80 gr. Kelloggs Kchoco sausų pusryčių
50 gr. sezamo sėklų
200 gr. aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai



Visus sausus ingredientus sumaišyti. Kiaušinius išplakti, supilti aliejų ir vėl išplakti. Kiaušinių - aliejaus masę supilti į sausus produktus ir viską išmaišyti. Rankomis formuoti paplotėlius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos. 

2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Mėsos – daržovių apkepas su bulvių koše


Reikės:

Bulvių košės
400 gr. sprandinės
2 morkų
2 svogūnų
1 kiaušinio
1 v.š. grietinės
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
Druskos
Prieskonių
Aliejaus

Svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti ir pakepinti su trupučiu aliejaus, įberti druskos.
Sprandinę supjaustyti nedideliais gabalėliais, pagardinti prieskoniais ir pakepinti.
Kiaušinį išplakti su grietine, majonezu ir pomidorų padažu.

Į kepimo indo apačią dėti bulvių košę ir išlyginti, ant viršaus dėti sprandinės gabalėlius, ant mėsos – kepintas morkas su svogūnais. Ant viršaus užpilti kiaušinio - grietinės masę ir truputį pabadyti šakute, kad kiaušinių masė patektų giliau.
Kepti orkaitėje apie 30 min.

Skanaus! 

Maltos mėsos vyniotinis


Reikės:

600 gr. maltos kalakutienos
1 svogūno
1 morkos
2 v.š. majonezo
1 kiaušinio
3 v.š. džiūvėsėlių + pabarstymui
0,5 a.š. kvepiančių pipirų
1 a.š. kalakutienos prieskonių
1 a.š. garstyčių miltelių
Druskos

Svogūną susmulkinti ir dėti į įkaitintą keptuvę. Morką sutarkuoti ir sudėti į svogūnus, apkepinti kol suminkštės.
Į maltą kalakutieną sudėti majonezą, kiaušinį, džiūvėsėlius, prieskonius, druską ir pakepintus svogūnus su morkomis. Viską gerai išminkyti.
Kepimo rankovės vieną kraštą praplėšti, kad gautųsi didesnė plėvelė. Į ją dėti gautą masę ir formuoti vyniotinį. Po to apibarstyti džiūvėsėliais ir kepimo rankovės pagalba apvolioti visą vyniotinį. Suvynioti ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val.
taip atrodo paruoštas kepti:

o štai ir iškepęs 


Skanaus!

Grietiniečiai


Reikės:
Tešlai
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras
180 gr. varškės (orginaliame recepte nurodyta 100 gr.)
3 v.š. cukraus
25 gr. miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Įdarui visus nurodytus produktus sumaišyti.

Tešlai: minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!
Aš patepti kiaušinio plakiniu pamiršau, todėl jie visiškai neblizga. Labai skanūs pyragėliai, ypač tinkantys prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptas iš čia

2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Bananų duonelė



Reikės:

2 kiaušinių
150 g cukraus
3 mažų bananų
200 ml. kefyro
50 g sviesto
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Druskos trupučio
Cinamono trupučio
100 g graikinių riešutų

Kiaušinius suplakti su cukrumi, sudėti sutraiškytus rankomis bananus, supilti kefyrą ir ištirpdytą sviestą, išmaišyti.
Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu, pilti į skystą masę, sudėti pirštais patrupintus riešutus, viską išmaišyti ir sukrėsti į kekso formą. Kepti apie 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. 
Kadangi aš dar niekaip nesugebu įsigyti kekso formos, tai kepiau paprasčiausioj kepimo skardelėj, į ją įklojau kepimo popierių. 

receptas iš čia

Vištienos kotletukai


Reikės:

2 vištienos ketvirčių
1 kiaušinio
2 v.š. majonezo
2 v.š. džiūvesėlių
1 svogūno
1 nedidelės morkos
druskos
prieskonių


Nuo vištienos ketvirčių nurinkti mėsą ir sumalti, tuo pačiu sumati ir svogūną. Į vištieną sudėti majonezą, džiūvesėlius, kiaušinį, druską, prieskonius ir sutarkuotą morką. Viską gerai išmaišyti ir pusvalandį palaikyti, kad labiau įsigertų prieskoniai.
Formuoti kotletukus ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių. 


2011 m. sausio 4 d., antradienis

Tobulas varškės apkepas


Reikės:
450 g. varškės
3 kiaušinių
5 v. šaukštų manų kruopų
3 v. šaukštų kambario temperatūros sviesto + formai patepti
5 v. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
saujelės džiūvesėlių (jei neturite galite barstyti manais) formai pabarstyti
pieno

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti apie 10 min., kad išbrinktų. Sviestą išsukti su cukrumi, vėliau sudėti varškę, viską vėl gerai išsukti, kad kuo mažesnį varškės grudeliai liktų, įmušti po vieną kiaušinį, supilti manų kruopas su pienu bei įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišius supilti į sviestu išteptą ir džiuvesėliais pabarstytą kepimo skardą. Kepti 180 °C temperatūroje kol gražiai pagels, o įsmeigus pagaliuką, jis bus sausas.

 Receptas iš Nerytės blogo

2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Kalakutienos pyragas su špinatais


Reikės:

Virtos kalakutienos šlaunies
Špinatų
2 kiaušinių
Druskos
Prieskonių
Sluoksniuotos tešlos

Naudojau šaldytus špinatus, juos nupyliau verdančiu vandeniu.Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, pipirais, sudėti špinatus ir viską išmaišyti.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Dėti tešlos lapelius (kad užklotų dugną), ant tešlos dėti smulkintą kalakutieną, pabarstyti druska, prieskoniais, supilti kiaušinių – špinatų masę, ant viršaus dėti tešlos lapelius, aptepti plaktu kiaušiniu. Viršų pabarsčiau kmynais, džiovintais gelsvės lapeliais. 

Kepti apie 45 min.