2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Netikras zuikis su ryžiais



Reikės:

1 kg. maltos mėsos (aš naudojau per puse maltą jautieną ir maltą kalakutieną)
1 svogūno
3 v.š. majonezo
300 gr. virtų ryžių
2 kiaušinių
1 a.š. druskos
kvapniųjų pipirų
prieskonių

Į maltą mėsą sudėti smulkintą svogūną, majonezą, virtus ryžius, įmušti kiaušinius, berti druską, prieskonius. Viską gerai išminkyti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti mėsą ir formuoti zuikį. Viduryje padaryti 3 įdubimus.
Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje ~1 val. 
 Tinka valgyti tiek karštą tiek ir šaltą. Skanaus!

2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

Vištienos didkepsniai


Reikės:

1 vištienos krūtinėlės
1 apelsino
2 a.š. prieskonių (naudojau kalakutienos kepsniams skirtus prieskonius)
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinio
džiūvesėlių
šlakelio aliejaus


Vištienos krūtinėlę truputį pamušti mėsos plaktuku (kitą kartą vištienos krūtinėlę perpjausiu, kad gautųsi plonesni kepsniai).
Iš apelsino išspausti sultis, dėti prieskonius, druską. Viską gerai išmaišyti ir gauta skysta mase ištrinti krūtinėles. Palikti min. valandai, kad mėsa pasimarinuotų.
Kiaušinį išplakti, jame apvolioti kepsnį, tuomet pavolioti džiūvesėliuose ir dėti į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepti iš abiejų pusių po ~7 minutes.
Kepsniai labai skanūs, sodraus skonio, sultingi. Gavosi labai labai dideli, todėl būtinai kitą kartą perpjausiu. 


Tinginys


Reikės:

600 gr. sausainių (naudojau Selga)
180 gr. sviesto
Indelis kondensuoto pieno
3 v.š. kakavos

Sausainius sulaužyti. Sviestą dėti į puodelį ir tirpitni, sudėti kakavą, supilti kondensuotą pieną ir viską kaitinti kol sviestas ištirps. Gautą masę supilti į sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišyti.
Tada formuoti tinginio formą, galima dėti į skardelę, galima dėti į maistinę plėvelę ir formuoti apvalų tinginį. Skanaus!

2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Varvaros kasos


Reikės:

Kiaulienos sprandinės
2 a.š. majonezo
5 v.š. raudonojo vyno acto
Kvapniųjų pipirų
Raudonėlio
Prieskonių  ( aš naudojau prieskonių mišinį „Madridas“)
0.5 a.š. druskos


Sprandinę supjaustyti juostelėmis.
Majonezą, actą, raudonėlį, prieskonius, kvapniuosius pipirus bei druską sumaišyti. Gautą masę dėti ant sprandinės juostelių ir gerai juos ištrint. Imti 3 juosteles mėsos, gale prismeigti smeigtuku ir pinti kasą, pabaigą taip pat sutvirtinti smeigtuku. 

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti mėsos kasas. Šalia mėsos sudėjau ir pjaustytas bulves, apibarstytas prieskoniais. 

Dėti į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti apie 1 val.
Skanaus!

2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Žuvis tešloje


Reikės:

500 gr. mėgiamos baltos žuvies
Druskos
Santa maria žuvies prieskoninių žolelių mišinio
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų (su kaupu)


Žuvį supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska bei prieskoninių žolelių mišiniu. Pusvalandžiui žuvį palikti, kad įsigertų prieskoniai.
Kiaušinius paplakti su trupučiu druskos, suberti miltus ir viską gerai išplakti. Žuvį mirkyti tešloje ir dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepti iš abiejų pusių kol apskrus. Skanaus!


Vištiena su raugintais kopūstais


Reikės:

Vištienos blauzdelių
500 gr. raugintų kopūstų
2 svogūnų
2 morkų
Pipirų

Svogūną susmulkinti ir berti į keptuvę su trupučiu aliejaus, ten pat berti ir pjaustytas morkas. Viską apkepinti kol svogūnai pagels, tuomet į keptuvę sudėti raugintus kopūstus, įpilti truputį vandens ir troškinti 20 min., pagardinti pipirais. Patroškintus kopūstus dėti į skardą, ant viršaus dėti paprieskoniuotas vištienos blauzdeles, įpilti puse stiklinės vandens. Aš į tą pačią skardą sudėjau ir bulves. 


Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Skanaus.

2010 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Makaronai su frikadelių padažu


Padažui reikės:

250 gr. maltos kiaulienos
1 mažo svogūno
Mažo šaukštelio majonezo
Prieskonių
Druska
2 šaukštų grietinės
Stiklinės sultinio
1 a.š. krakmolo


 Maltą kiaulieną sumaišyti su susmulkintu svogūnu, majonezu, prieskoniais bei druska. Iš paruošto faršo formuoti mažas frikadeles ir kepti keptuvėje iš  visų pusių apie ~ 20 min.
Frikadelėms iškepus, į keptuvę dėti grietinę. Sultinyje ištirpdyti šaukštelį krakmolo ir supilti į keptuvę. Viską maišyti kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska, prieskoniais.

2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Vištienos kepsneliai „Sraigės“


Reikės:

Vištienos krūtinėlės
100 gr. sviesto
Skiltelės česnako
Baziliko
Mairūno
Raudonėlio
Krapų
Druskos


Vištienos krūtinėlę supjaustyti plonais kepsneliais.
Sviestą, tarkuotą česnako skiltelę, baziliką, mairūną, raudonėlį, krapus bei truputį druskos gerai išmaišyti.

Gautą sviestinį mišinį tepti ant krūtinėlės


Ją suvynioti į volelį


Po to susukti ir prismeigti mediniu iešmeliu


  Kepti keptuvėje po 5 min iš abiejų pusių.
Mėgstantiems sūriau, reikėtų ir vištienos krūtinėlę pabarstyti druska.

Dalis sviesto keptuvėje išbėgo, tai padariau padažą. Į sviestą dėjau šaukštą grietinės ir 1 a.š.  krakmolo išmaišyto pusėje stiklinės vandens.

Skanaus. Neperkepkite vištienos, nes bus sausa. 

Mišrainė „Ananasas“


Reikės:
3 - 4 virtų bulvių
3 kietai virtų kiaušinių
1 rūkyto vištienos ketvirčio
150 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
2 marinuotų agurkų
majonezo
papuošimui graikiniai riešutai ir svogūnų laiškai arba porai


Virtas bulves bei kiaušinius sutarkuojame burokine tarka. Fermentinį sūrį taip pat sutarkuojam – tik smulkesne tarka. Mažais kubeliais supjaustome vištieną bei agurkus. Galiausiai sluoksniuojame:

sluoksnis – bulvių
sluoksnis – puse vištienos
sluoksnis – agurkai
sluoksnis – likusi dalis vištienos
sluoksnis – sūris
sluoksnis – kiaušiniai

Kiekvieną sluoksnį plonai aptepti majonezu. Kas mėgsta sūriau, galima pabarstyti druska, prieskoniais. Baigus sluoksniuoti, viršutinį sluoksnį aptepti truputį storesniu sluoksniu majonezo ir apdėlioti graikiškais riešutais. Papuošti svogūno laiškais arba porais. Skanaus! 


Rreceptas iš interneto platybių